FAQ

Zalepenie nafukovacej vane

VÍRIVKY

Únik vzduchu

Uistite sa, že je pretlakový ventil správne utiahnutý kľúčom, ktorý ste s vírivkou dostali v balení. Manuál kontroly pretlakového ventilu nájdete aj na našom webe: https://intexcompany.sk/faq/virivka-purespa-sk/kontrola-pretlakoveho-ventilu/

Ďalej sa uistite, že dôvodom zdanlivého vyfúknutia vane vírivky nie je zmena vonkajšej teploty vzduchu. Novšie modely víriviek sú vybavené pretlakovým ventilom, ktorý v horúcom dni upustí pretlak zapríčinený vysokou teplotou = vysokým tlakom. V ranných a nočných hodinách potom vírivka pôsobí dojmom, že je deravá. Viac na našom webe: https://intexcompany.sk/faq/virivka-purespa-sk/preco-z-vane-unika-vzduch

Pokiaľ vzduch stále uniká, pokúste sa nájsť miesto úniku vzduchu aplikáciou mydlovej vody na časť plášťa, ktorá nie je vo vode. Použite hubku a JAR na riad a prechádzajte celý povrch vírivky. Na mieste úniku vzduchu sa budú tvoriť bubliny. Mydlovú vodu aplikujte aj na zatvorený pretlakový ventil, aby ste sa uistili, že voda neuniká ventilom. Pokiaľ áno, poriadne ho dotiahnite kľúčom. Vnútorná (odnímateľná) časť pretlakového ventilu sa dá prípadne kúpiť ako náhradný diel.

Pokiaľ ste miesto úniku vzduchu našli priamo na časti plášťa, ktorý nie je pod vodou a je menší ako 5 mm, vaňu vírivky vyfúknite, miesto perforácie odmastite, odmastite aj záplatu. Tento krok bol veľmi dôležitý a rozhoduje o tom, či bude záplata držať. Pripravte si svorky alebo vhodnú záťaž na zaťaženie záplaty na mieste diery. Naneste vhodné lepidlo (lepidlo na mäkčené PVC) a postupujte podľa návodu na použitie lepidla. Nechajte vaňu 48 hodín nenatlakovanú. Záplaty na vírivky sú súčasťou balenia. Odporúčané lepidlá či špeciálna páska a informácie o Intex záplatách pozri nižšie.

Trhlina v časti plášťa, ktorá je pod vodou – vypnite funkciu bublinky, prípadne dýzy. Sledujte, či sa vo vode vytvárajú bublinky, ktoré by indikovali miesto úniku vzduchu. Pokiaľ je miesto úniku vzduchu pod vodou, aplikujte záplatu, pozri odstavec vyššie.

Trhliny vo švoch sa opraviť nedajú. Pokiaľ máte vírivku v záruke, reklamujte ju u predajcu. Pokiaľ miesto úniku vzduchu nenájdete a vírivku máte stále v záruke, reklamujte ju u predajcu.

Vane víriviek sa neservisujú. Je možné len nájsť miesto úniku vzduchu a pokúsiť sa ho opraviť, prípadne reklamovať u predajcu, pokiaľ je produkt v záruke. Tiež je možné zakúpiť novú vaňu.

Únik vody

V prípade, že má vaša vírivka dýzy na prisávanie vzduchu do vodného prúdu (z vonkajšej strany vírivky), uistite sa, že vo vani nie je príliš veľa vody, čo by mohlo spôsobovať únik vody práve cez dýzy. Ryska vnútri vane vírivky indikuje maximálne množstvo vody vrátane osôb vo vani.

Pokiaľ voda uniká odtokovým ventilom a vírivka je stále v záruke, reklamujte ju u predajcu. Pokiaľ v záruke nie je a chceli by ste sa ju pokúsiť opraviť, vypustite vodu a odtokový ventil vyčistite a vysušte.

Nalepte lepenku vedľa odtokového ventilu.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je image.png.

Aplikujte lepidlo na mäkčené PVC na miesto, ktorým voda uniká. Lepidlo sa musí dať ako na ventil, tak na dno vírivky.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je image-1.png.

Následne opäť prelepte lepenkou a nechajte odpočívať 8 hodín.

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je image-2.png.

Po ôsmich hodinách odoberte lepenku a odtokový ventil zatvorte. Dajte vírivku na vyvýšené miesto a napustite do nej trochu vody, aby ste mohli overiť, či voda už neuniká.

Novo existuje náhradný diel, ktorý slúži ako podpera odtokového ventilu, aby sa nepreťažoval. Tento diel sa k starším typom víriviek dá prikúpiť. Číslo náhradného dielu je 13342. Nové typy víriviek majú túto podperu už zabudovanú.

Pokiaľ voda vyteká blízko rúrky, ktorá privádza vodu z motorovej časti späť do vane vírivky, zručnejší spotrebiteľ sa môže pokúsiť skontrolovať, či tesnenie na tejto rúrke správne tesní. (Hovoríme o rúrke, ktorá je súčasťou vane. Nie o rúrke, ktorá je súčasťou základne.) Ak by bolo potrebné spomínané tesnenie vymeniť, náhradný diel EX001 môžete objednať cez náš webový formulár.

Pokiaľ miesto úniku vody nenájdete a vírivku máte stále v záruke, reklamujte ju u predajcu.

Vane víriviek sa neservisujú. Je možné len nájsť miesto úniku vody a pokúsiť sa ho opraviť, prípadne reklamovať u predajcu, pokiaľ je produkt v záruke.

ZÁPLATY, LEPIDLÁ

Záplaty je možné použiť akékoľvek, pokiaľ sú z PVC materiálu.

Pokiaľ chcete objednať originál Intex záplaty, využite webový formulár: https://intexcompany.sk/nahradne-diely/

Čísla záplat (= čísla náhradných dielov):

11410A nafukovacie postele a člny, ostatné nafukovacie výrobky

11847 vírivka Bubble Spa (béžová) 11847B vírivka Bubble Spa (modrá) 11848D vírivka Jet&Bubble Deluxe (čierna) 12937 vírivka Greywood Deluxe

11410 bazény

Lepidlá spoločnosť Intex nevyrába. Môžeme len odporučiť osvedčené lepidlá na mäkčené PVC, ale výber na trhu je určite širší.

CEYS – Special Vinyl
BISON – Vinyl Plastic
LEAR – Outdoor

Ďalej môžete venovať pozornosť špeciálnej, veľmi odolnej lepiacej páske Heissner Easy Fix.

Nižšie nájdete postupy pre ostatné kategórie našich výrobkov.


BAZÉNY

Únik vzduchu (EASY SET bazény)

Najskôr bazén úplne nafúknite a aplikujte naň mydlovú vodu, aby sa našlo miesto úniku vzduchu, na ktorom sa po aplikácii mydlovej vody budú tvoriť bubliny.

Trhliny v plášti menšie ako 1 cm sa môžu opraviť akoukoľvek PVC záplatou a lepidlom na PVC. Odporúčané lepidlá či špeciálna páska a informácie o Intex záplatách pozri nižšie.

Trhliny vo švíkoch sa opraviť nedajú, bazénový plášť sa musí vymeniť.

Nafukovací ventil sa tiež opraviť nedá. Pri úniku vzduchu z ventilu sa musí vymeniť celý bazénový plášť.

Pokiaľ máte výrobok v záruke, reklamujte ho u predajcu.

Únik vody

Vypustite bazén. Vyčistite a vysušte miesto úniku vody.

Trhliny menšie ako 5 cm môžu byť zalepené akoukoľvek PVC záplatou a lepidlom na PVC. Záplata by sa mala aplikovať zvnútra aj zvonka a mala by trhlinu presahovať minimálne o 1,5 cm. Následne prilepenú záplatu na 2 hodiny zaťažte. Odporúčané lepidlá či špeciálna páska a informácie o Intex záplatách pozri nižšie.

Trhliny vo švoch sa opraviť nedajú. Bazénový plášť sa musí vymeniť. Pokiaľ máte produkt v záruke, reklamujte ho u predajcu.

NAFUKOVACIE POSTELE

Únik vzduchu

Pokiaľ ide o novú posteľ, môže dôjsť k situácii, keď si materiál zvyká a posteľ sa musí počas prvých 24 hodín dofúknuť niekoľkokrát. Viac na našom webe: https://intexcompany.sk/faq/nafukovacia-postel-sk/unik-vzduchu/

Pokiaľ je v posteli trhlina a posteľ je stále v záruke, reklamujte ju u predajcu.

Trhliny menšie ako 1 cm môžu byť zalepené akoukoľvek PVC záplatou a lepidlom na PVC. Posteľ vyfúknite. Ak je trhlina na semišovom povrchu, odstráňte semiš napríklad jemným brúsnym papierom (šmirgľom). Vystrihnite záplatu, ktorá trhlinu presahuje aspoň o 1,5 cm. Zaťažte aspoň na 30 minút.

Trhliny vo šve sa opraviť nedajú. Ak máte posteľ v záruke, reklamujte ju.

Pokiaľ vzduch uniká vstavanou pumpou a posteľ je v záruke, reklamujte ju.

ČLNY

Únik vzduchu

Posprejujte čln/kajak mydlovou vodou, aby ste našli miesto úniku vzduchu. Pokiaľ je diera menšia ako 4 mm, prípadne trhlina kratšia ako 1 cm, výrobok vyfúknite a opravte PVC záplatou a lepidlom na PVC. Lepidlo by sa malo aplikovať na záplatu aj na čln/kajak. Následne na 30 minút zaťažte/postupujte podľa inštrukcií na lepidle. Odporúčané lepidlá či špeciálna páska a informácie o Intex záplatách pozri nižšie.

Trhlina vo šve opraviť nejde. Pokiaľ máte výrobok v záruke, reklamujte ho u predajcu.